Una cinquantena de persones, convocades per la plataforma Zeroport, s’han manifestat aquest dijous a la tarda davant la seu socialista, per mostrar el seu rebuig a l’ampliació de l’aeroport del Prat. Consideren que és una proposta pròpia dels negacionistes climàtics i demanen que quedi fora de la negociació política dels pressupostos de la Generalitat. La portaveu de Zeroport, Ariadna Cotén, ha lamentat que el PSC “hagi tret l’ampliació de l’aeroport com a moneda de canvi en la negociació dels pressupostos de la Generalitat” .

Demanen un decreixement de l’activitat de l’aviació

Zeroport assegura que “Catalunya no té un problema de falta de capacitat de les seves infraestructures aeroportuàries, sinó un problema de falta de polítiques per a un decreixement de l’activitat de l’aviació. Falten polítiques de regulació, gestió o fiscalitat per reduir costos socials, ambientals i energètics associats a la hipermobilitat global i el turisme de masses”. L’entitat lamenta que “mentre a Europa ja es comencen a fer polítiques per limitar l’activitat aeroportuària, aquí s’aposta per polítiques contràries”.

Alhora, afirmen que no entenen com el govern català no es pren seriosament ni acata les directrius europees i, per tant, no manté una posició ferma contrària a l’ampliació de l’aeroport. També han volgut recordar que la Comissió Europea ha obert un expedient d’infracció a Espanya per la gran desprotecció del delta del Llobregat.

La UE avisa que l’ampliació de l’aeroport del Prat “no pot afectar significativament” el delta
Brussel·les vigilarà els plans d’Aena per garantir que es respecta la directiva d’hàbitats