La companyia internacional VMware ha inaugurat seu aquest dilluns a Barcelona. Es tracta d’una empresa dedicada a l’àmbit de les noves tecnologies i que ja tenia seu a Madrid, i ara per primera vegada aterra a la ciutat. Concretament, l’edifici està situat al 22@, al carrer de Sancho de Ávila, i funcionarà a ple rendiment a principis del 2020. Hi treballaran 120 persones, amb l’objectiu d’ampliar la plantilla fins a 250. Es dedicaran, entre altres coses, a desenvolupar projectes relacionats amb la intel·ligència artificial o la tecnologia 5G. Aquesta empresa, una de les més importants del sector, té previst invertir a Barcelona 90 milions d’euros els propers cinc anys.

VMware té 24.000 empleats arreu del món i la seu de Barcelona se situa entre les 10 més importants de la companyia. Entre els seus clients hi ha empreses com Telefónica i CaixaBank. La directora general de l’empresa a Espanya i Portugal, María José Talavera, ha indicat que es va triar Barcelona després d’un “llarg procés de selecció” perquè és “la ciutat més apropiada per portar talent jove digital”.

Inauguració amb presència política

A la inauguració oficial hi han assistit el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que ha destacat la importància que empreses com aquesta s’instal·lin a Barcelona perquè contribueixen a fer de Catalunya un referent en la nova economia digital. “Esperem que alguns altres no ho vulguin frenar”, ha dit amb relació al decret de seguretat digital anunciat pel Govern espanyol. Puigneró ha insistit que el sector tecnològic és “determinant” per a l’ocupació a Catalunya.