Els administradors de loteria diuen que en aquests últims dies abans del sorteig de la rifa de Nadal s’estan remuntant les vendes, que van caure en picat a la tardor per la situació política. En Teo Baró, de l’administració Gato Negro, xifra entre un 5-10 % la davallada de les vendes de dècims i destaca la caiguda en picat a l’octubre “quan es van aturar gairebé del tot les vendes”. El Jordi Garcia Valdés, de la loteria Valdés, també destaca que octubre i novembre van ser mesos molt fluixos i avança que les vendes poden haver caigut entre un 1-2 %  a la Valdés. Ha destacat que han notat menys compres de clients de la resta de l’estat per finestreta, especialment durant el pont de desembre.

Demà se sabran les xifres oficials de vendes, però des de l’Agrupació Nacional d’Associacions Provincials d’Administracions de Loteries (ANAPAL), asseguren que la repercussió de la situació política s’està notant  El seu president, José Manuel Iborra, ha avançat a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, que la davallada pot fer-se evident, no tant en les vendes en finestreta, sinó sobretot en les participacions que encarreguen entitats i associacions culturals, que van a la baixa. Iborra ha confirmat, a més, que a l’octubre van esgotar-se tots els dècims acabats en 155. 

Pugen les vendes de la Grossa de Cap d’Any

Per contra, sembla que s’estan accelerant les vendes de la Grossa de Cap d’Any, que se sortejarà el 31 de desembre. El director de Loteria de Catalunya, Jaume Torrabadella, ha confirmat a betevé que aquest 2017 la distribució ha crescut entre un 25 % i un 35 % i esperen que, des d’ara fins al sorteig, les vendes s’acceleraran. Torrabadella ha confirmat que els dècims més demandats són els que acaben en 7, 13, 69 o també el 2017 i el 1714.