L’esclat del teletreball ha impactat positivament en el sector informàtic. I això que a l’inici del confinament moltes botigues especialitzades en la venda d’ordinadors van témer el pitjor: que la pandèmia els afectés el negoci i haguessin de tancar. Però de seguida van veure que no seria així, al contrari.

El fet que molta gent treballi des de casa i les classes per internet durant el confinament han disparat la venda d’ordinadors, sobretot portàtils. A les botigues Neobyte, com la del carrer de Sepúlveda, la facturació els ha crescut un 60 %, sobretot gràcies a la venda en línia, i han augmentat la plantilla.

Ara el perill, amb una demanda tan alta, és quedar-se sense estoc. “Ara estem preparant el Black Friday i els fabricants no ens donen el que volem perquè tenen problemes d’abastiment de producció”, assegura Joaquim Oropesa, director financer de Neobyte.

Situacions similars s’estan donant a la majoria de botigues d’informàtica de la ciutat. A les que tenen taller no paren de posar al dia ordinadors vells, de gent que ara els necessita. I entre les comandes de portàtils per estrenar, moltes són de grans quantitats. “Moltes empreses ens han demanat moltes unitats de cop per als treballadors que han de fer feina des de casa”, ha explicat a betevé Conchi Maza, encarregada de la botiga Beepbox del carrer de Casanova, que ha vist créixer en un 40 % les vendes.

Les empreses distribuïdores de material informàtic constaten aquest increment de la demanda. “El darrer any ha crescut entre un 40 i un 50 % i això és moltíssim”, concreta Iván González, director de Comunicació de Seidor, una empresa amb més de 5.000 treballadors. “Els fabricants no podien preveure-ho”, afegeix. Tot i això, assegura, només alguns models concrets, els més buscats, costen de trobar. De la resta, en el pitjor dels casos, hi ha un retard en el lliurament.