És el barri que va obrir la caixa dels trons per la quantitat de pisos turístics il·legals que s'hi acumulaven i, de moment, els veïns de la Barceloneta asseguren que encara no han notat els efectes del pla de xoc. Molts balcons continuen plens de cartells com aquest i de fet, dos anys després d'imatges com aquestes, de les primeres manifestacions, des de la plataforma Barceloneta diu Prou asseguren que el nombre d'apartaments turístics no ha parat de créixer. SEBASTIÁN HUGUET, membre de la plataforma Barceloneta diu Prou "Aquí en la Barceloneta me parece que esto del plan de choque ni lo hemos olido. O sea que no solamente no estamos igual sino que estamos peor que el año pasado. Que no podemos decir que no se está trabajando en el tema, pero hasta la fecha no ha habido ningún síntoma de haber arreglado nada". En un altre dels barris en què també s'han vist mobilitzacions, la plataforma Gràcia on vas? reivindica mesures més contundents. HÉCTOR PANIZO, membre de Gràcia cap a on vas? "Nosaltres creiem que el problema no recau en els il·legals o els al·legals sinó que recau en tot. El nostre posicionament és clar, que és el tancament de tots els habitatges d'ús turístic, donat que les conseqüències són les mateixes, que és l'expulsió de veïns i veïnes." També considera el pla insuficient una associació ben diferent, que en aquest cas agrupa operadors de pisos turístics legals, l'APARTUR. Des d'aquesta entitat veuen amb bons ulls les inspeccions, però reivindiquen que hi ha poca oferta legal a la ciutat. ENRIQUE ALCÁNTARA, president d'APARTUR "Hi ha una demanda molt gran d'aquest tipus d'allotjament. Les famílies que vénen a Barcelona volen pisos turístics i el problema és que l'oferta legal és petita i és molt limitada. Llavors, s'està oferint oferta il·legal per satisfer aquesta demanda tan i tan forta." És per aquest motiu que demanen que concedeixin noves llicències de pisos turístics, de manera que es permeti un creixement "ordenat", diuen, del sector.

Des de la plataforma La Barceloneta Diu Prou, Sebastián Huguet, ha afirmat que el nombre d’apartaments sense llicència no ha parat d’augmentar en els dos anys que porten enfrontant-se a aquest problema. Pel que fa als veïns de Gràcia, Héctor Panizo, de la plataforma ‘Gràcia cap a on vas?’, s’ha mostrat contundent i ha anunciat que volen “el tancament de tots els habitatges d’ús turístic, donat que les conseqüències són les mateixes, que és l’expulsió de veïns i veïnes”.

El pla de xoc del consistori tampoc és suficient per als membres d’Apartur. El president de l’associació, Enrique Alcántara, veu amb bons ulls la mesura però ha assegurat que si no augmenta l’oferta legal de pisos turístics, “difícilment acabarem amb els il·legals”. Per això, demana a l’Ajuntament que faci un pas més i atorgui noves llicències d’allotjament turístic per eliminar la competència deslleial.