L’edifici Picadero està previst que s’enderroqui per poder tirar endavant el projecte de l’Espai Barça. El pla preveu que el club es faci càrrec del reallotjament de tots els veïns del bloc. Hi ha dues llogateres, però, que denuncien pressions per renunciar al reallotjament a canvi d’una indemnització. Asseguren que tenen un contracte indefinit i que fa més de 30 anys que viuen a l’edifici. “El Barça es va comprometre al reallotjament de tots els veïns afectats que vivien justament al Picadero”, explica Adela Agelet, de la Coordinadora d’Associacions de Veïns de les Corts, que reclama que el Barça assumeixi aquest compromís.

El districte de les Corts estudia el cas

Des del districte de les Corts asseguren que estan al corrent de la denúncia. Reafirmen que el Barça és responsable que es compleixin els drets de reallotjament dels veïns, però assenyalen que cal estudiar quins són exactament els drets adquirits per les persones afectades. “Una vegada tinguem tota aquesta informació, òbviament el Barça haurà d’actuar respectant els drets que tinguin les persones”, assegura Agustí Colom, regidor del districte de les Corts.

De la seva banda, des del Futbol Club Barcelona asseguren que ja han signat un acord econòmic amb els propietaris de l’edifici i que han de ser aquests, i no el Barça, qui es faci càrrec de reallotjar els llogaters.