Menys turistes i de més qualitat. Aquest és l’escenari que vol per a la capital catalana el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, que aposta per introduir una taxa alta als operadors turístics per reduir el nombre de viatgers d’un dia a Barcelona. Valls critica que aquests “excursionistes” no pernocten a la ciutat i tampoc hi fan despesa, i insisteix: “Qui vulgui veure un parc temàtic que vagi a Port Aventura”.

Segons Valls, aquest perfil de visitants “omplen la Rambla i la Sagrada Família” però, en canvi, no aporten cap benefici econòmic a la ciutat perquè “no gasten res i fins i tot van amb el pícnic dels seus hotels”.  De fet, dels 35 milions de visitants que rep anualment la capital catalana, la meitat, 17 milions, no hi passen la nit.

El president de la Cambra de Comerç ha lamentat aquesta “espècie d’invasió turística” que viu Barcelona i ha defensat mesures dissuasives com la taxa: “El que vingui a veure això com si fos un parc temàtic que vagi a un altre lloc; si a la Costa Daurada tenen Port Aventura, si no s’ho acaben, allò, per què han de venir un dia a Barcelona?”.