El Fem Mercat ofereix aquest dissabte la venda de productes ecològics, un espai per a les pràctiques alternatives de consum i una zona infantil. El mercat s’ha instal·lat a la placeta de la sortida del metro de Vallcarca (L3) sota una cúpula geodèsica. Verdures, formatge, pa i mel són alguns dels productes que s’hi venen. També s’hi fan tallers de reparació d’aparells electrònics i de bicicletes.

Vallcarca promociona el consum dels productes ecològics al barri, de venda directa i sense intermediaris. El mercat s’ha obert a les 10 del matí i fins a les 13 h . Formatge, pa, mel, verdures, cervesa i la cosmètica natural, que cada vegada té més adeptes, són alguns dels productes que s’hi poden trobar. Al Fem Mercat també es promocionen altres fórmules de consum com el lliure intercanvi de productes, serveis i coneixements.

L’espai triat, que és a la placeta que hi ha a la sortida del metro de Vallcarca, serveix per recuperar una zona pública pels veïns que durant anys ha estat desaprofitada. Al llarg del matí i fins al migdia s’han programat diverses activitats com una xerrada amb els veïns que han debatut sobre el tipus de comerç que volen al barri i els productes que s’hi venen. També s’ha instal·lat una botiga d’intercanvi de productes , majoritàriament de roba. I sobre aquesta temàtica s’ha muntat una exposició crítica sobre la indústria de la moda. Tampoc no hi ha faltat una barra de bar amb begudes i menjar ecològic.

Tallers especialitzats en l‘autoreparació de les bicicletes i els aparells electrònics han mantingut entretinguts els més hàbils. I aquells que gaudeixen amb el menjar s’ha fet un taller de “gastronomia salvatge” dirigit per Natura Comestible. Com que ha estat una jornada pensada per a les famílies s’hi ha instal·lat una zona de jocs infantils per distreure els menuts.