Calor animals zoo elefant

(ACN) El Comitè d’Empresa del Zoo de Barcelona ha acordat fer vaga de 12 a 13 h aquest dissabte si BSM SA, empresa pública a la qual pertany el Zoo, no aplica de manera “immediata” el recent acord estatal d’increments salarials per al sector públic.

Així ho recull un comunicat de CCOO que explica que els treballadors del Zoo es troben sense conveni col·lectiu des del 2016 i fa més de tres anys que intenten negociar millores salarials sense èxit. Aquest divendres el comitè assistirà a una mediació del Tribunal Laboral de Catalunya amb l’objectiu que l’empresa reconegui aquest dret “de forma inequívoca”.

La nova reserva d’animals del Zoo de Barcelona estarà enllestida el 2024
Serà la “casa d’acollida” de les espècies que necessitin un allotjament temporal mentre es renoven les instal·lacions

Demanen que la nòmina del novembre apliqui l’increment

El comitè vol que s’apliqui de manera efectiva i amb retroactivitat des de l’1 de gener del 2022 en la propera nòmina del novembre. Si no és així, avisen, continuaran amb la vaga convocada per a dissabte, 29 d’octubre.

Un “escape room” al Zoo de Barcelona per reduir les fòbies als invertebrats
L’activitat es farà fins al 27 de novembre

Exigeixen que se solucioni aquesta “anomalia”

El comunicat destaca que l’acord marc signat entre el Govern espanyol, CCOO i UGT és “directament d’aplicació a les administracions públiques i a les entitats empresarials públiques”. Per això, exigeixen que la direcció de l’empresa solucioni aquesta “anomalia” i les parts continuïn amb la negociació del conveni col·lectiu. “Si no s’arriba a un acord que doni solució a aquest conflicte”, adverteixen, l’assemblea de treballadors del Zoo decidirà més accions.

El Zoo de Barcelona tanca l’estiu amb 180.000 visitants, més que abans de la pandèmia

BSM apunta que ha proposat apujar un 11,5 % els salaris 

De la seva banda, BSM ha subratllat que dins la negociació del Conveni Col·lectiu del Zoo hi ha “dos elements cabdals sobre la taula”, l’increment retributiu i la classificació professional, amb una determinació de les funcions i responsabilitats de les noves categories.

Fonts de l’empresa asseguren que, en l’àmbit de la regularització dels sous, s’ha ofert als treballadors un increment del 2% aplicat l’any 2020, un 1,5% per al 2022 més un 2% que s’abonaria quan se signi l’acord -amb caràcter retroactiu a gener del 2022-, un 3,5% per al 2023 i un 2,5% per al 2024. Això suposa, afegeix la mateixa font, un increment total de l’11,5% per tota la vigència del conveni, que es correspon, afegeix, al màxim establert en els Pressupostos Generals de l’Estat per al personal del sector públic.

Finalment, BSM subratlla que el model de classificació, capacitació i promoció professional està en discussió “des de fa mesos” i que la direcció “ha proposat intensificar les negociacions” per arribar a un acord abans d’acabar l’any.