Els treballadors de l’empresa Solucions Integrals per als Residus, SA (SIRESA), que gestiona els punts verds i les deixalleries de Barcelona, han convocat tres dies de vaga per protestar contra la inseguretat i la indefensió que, asseguren, tenen al seu lloc de treball. Aquest dilluns s’han manifestat per denunciar que es troben amb agressions i robatoris freqüents.

La delegada de prevenció del comitè d’empresa, Glòria Fontcuberta, ha explicat que els treballadors de gestió de residus han de fer front a agressions i, fins i tot, a amenaces de mort. Per aquest motiu, han demanat -en una mobilització davant de l’Ajuntament de Barcelona- que s’estableixi un “protocol i mesures més contundents” contra les agressions físiques que pateixen. També reclamen la readmissió d’un company que va ser acomiadat per l’empresa, “acusat de robar”.

El seguiment de la vaga ha estat del 90 % en els punts verds de barri, mentre que en els punts verds mòbils s’ha situat en el 65 %, segons ha confirmat el comitè d’empresa.