Els treballadors de terra de la companyia Iberia a l’Aeroport de Barcelona-el Prat mantenen la convocatòria de vaga parcial els dies previs a Nadal, entre el 21 i el 24 de desembre. El comitè d’empresa no ha arribat a cap acord amb la direcció en la reunió de mediació del Departament de Treball celebrada aquest dilluns.

La UGT, el sindicat majoritari del Comitè d’Empresa d’Iberia, assegura que la reunió ha estat “del tot improductiva per la falta d’interès de la direcció d’Iberia” a respondre les demandes de la plantilla.  Les dues parts, direcció i treballadors, tampoc han arribat a cap acord en relació amb els serveis mínims. Per això, han instat el Departament de Treball a dictar aquests serveis.

Per tant, es mantenen les aturades parcials previstes. Estan convocades a les franges horàries de 5 a 9 hores, de 12 a 19 hores i de 20 a 24 hores entre dijous 21 i diumenge 24 de desembre. La UGT afirma que els treballadors acumulen més de 7.000 hores de descans que l’empresa encara no ha pogut compensar als treballadors perquè no hi ha personal suficient. Amb la vaga, protesten contra l’actual sobrecàrrega laboral i també contra la manca de voluntat de diàleg per part de la direcció.

Amb aquesta aturada, el comitè d’empresa vol que l’empresa contracti el personal necessari que solucioni aquesta situació.