Els treballadors de Renfe faran vaga l’endemà del Mobile World Congress, el 26 de febrer, per reclamar més mesures de seguretat. Els sindicats afirmen que s’exposen diàriament a insults i agressions físiques, i reclamen uns procediments més eficaços que permetin donar una resposta ràpida quan es produeixen aquest tipus de situacions.

La protesta del 26 de febrer serà de 23 hores de durada i afectarà sobretot el servei de Rodalies i mitjana distància però no es notarà a l’AVE i tampoc no coincidirà amb les aturades del metro i l’autobús.

Els sindicats es queixen de la manca de seguretat amb què han de fer la seva feina i també  una manca de plantilla històrica. Cristóbal Cobo, secretari general de CCOO a Renfe, ha denunciat a Barcelona FM la falta d’interès per part de la Generalitat i de Renfe i ha reclamat el desplegament de  forces de seguretat -Mossos, agents locals o policia privada- per resoldre aquesta situació.

Els sindicats denuncien l’agressió d’un revisor de l’R11, que  va quedar inconscient per una pallissa, i lamenten el desinterès de les administracions per resoldre aquesta situació. Per això demanen més personal de seguretat en trens i estacions i uns procediments més eficaços que permetin donar una resposta ràpida quan es produeixen aquesta mena de situacions.