vaga correus juny 2022

Ja ha començat la vaga a Correus de tres dies aquest mes de juny convocada pels sindicats CCOO i UGT, majoritaris a l’empresa postal. L’aturada és general i d’àmbit nacional com a protesta pel que qualifiquen com a “sagnia d’ocupació i contractes escombraries” a l’empresa pública. Amb motiu de la vaga, aquest dimecres s’ha fet una gran manifestació a Madrid per protestar contra la pèrdua de més de 7.000 llocs de treball des del 2018. La vaga arriba després de la del juliol del 2021 a Barcelona.

A continuació et detallem tots els motius que al·leguen els sindicats per fer vaga a Correus.

Adeu a milers de llocs de treball

Els sindicats insisteixen que Correus ja ha perdut més de 7.000 llocs de treball dels 55.000 que tenia el 2018, “col·locant-se en el nombre d’empleats més baix de la seva història“. Així ho apunten els sindicats convocants de la vaga en una nota conjunta.

Vaga a l’ensenyament: quatre dies d’aturada al maig i al juny a l’educació

En contra dels nous contractes parcials

Els sindicats també protesten, diuen, contra les intencions de l’empresa d’incloure a l’oferta d’ocupació més de 3.000 llocs de treball parcials (el 40 % del total). Això, diuen, “elevaria les feines escombraries actuals fins a un inacceptable 30 % del total del a plantilla”.

vaga correus juny 2022

“Desballestament” de Correus

En aquesta línia, els sindicats critiquen que l’empresa pateix una “reversió del model de gestió actual, clarament fracassat”, i afegeixen que el Govern espanyol “avala i consent les seves polítiques de desballestament de l’empresa pública més gran del país“. Per això, la manifestació ha acabat al Congrés dels Diputats.

Tensió a les portes d’Educació hores abans de la represa de les negociacions per evitar la vaga

Què hi diu Correus?

Amb motiu de la convocatòria de la vaga a Correus, l’empresa postal ha fet un comunicat en què subratlla que no hi ha cap pla de privatització, que tampoc no hi ha un transvasament d’activitat de Correos a Correos Express i que no està tancant oficines ni centres de distribució. En matèria d’ocupació, la companyia postal diu que es troba immersa en un procés de transformació del seu model de negoci, sense privatització ni acomiadaments.

“Es tracta d’una reorganització interna que no afectarà la unitat de la companyia, amb una especialització per línies de negoci per millorar la gestió, dins de l’estructura de la companyia”, assenyala l’empresa. Durant el període 2018-2021, afegeix Correus, s’han convocat 13.297 places per a personal laboral indefinit, de les quals 7.730 persones s’han incorporat a l’organització, i apunta que ja està en marxa la convocatòria de 7.757 llocs indefinits més.

Calendari dels dies de vaga a l’ensenyament el maig i juny del 2022: hi haurà aturada indefinida?

Sobre tot plegat, Correus assegura que aquesta és la major oferta d’ocupació pública de l’empresa en dècades.