Els concentrats han intentat entrar a la seu de la immobiliària, però els responsables de l’empresa havien marxat abans d’hora. Dos furgons dels Mossos d’Esquadra han custodat l’entrada a la seu de la immobiliària durant la protesta, que ha estat organitzada pel Sindicat de Llogaters i també per l’Oficina de l’Habitatge de Gràcia, que han aconseguit unir inquilins de diversos blocs de pisos propietat d’una mateixa immobiliària. El sindicat denuncia la bombolla del lloguer actual i la crisi d’habitatge a la ciutat.

La nova acció sorpresa arriba després de la protesta del 12 d’abril. Aleshores, inquilins i activistes van entregar una carta a UISA-SAPI per demanar que s’obri una negociació. En els últims mesos s’han fet altres accions a la ciutat per demanar un habitatge digne, com l’entrada sorpresa a la seu del districte de Sants-Montjuïc o la recent acampada dels sensesostre a la plaça de Catalunya, que finalment va ser desallotjada.

Manifestació contra la situació del lloguer a Barcelona

Viure en un habitatge de lloguer a la ciutat s’ha convertit en un maldecap per a molts veïns, que han vist com els preus s’han incrementat al llarg dels darrers anys. De fet, el preu mitjà del lloguer a Barcelona va superar els 870 euros el 2017. Per això, la plataforma Barcelona No Està en Venda i altres sindicats i organitzacions han convocat una manifestació als Jardinets de Gràcia, aquest dissabte a les 18 h. La protesta recorrerà diversos carrers de la ciutat per visibilitzar l’augment dels lloguers.