Brussel·les ha reaccionat de forma ràpida a l’aparició de la nova variant del coronavirus apareguda a Sud-àfrica i que ja està en estudi. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha anunciat a través de Twitter que la UE proposarà als 27 estats membres que suspenguin els vols procedents de la regió sud-africana per l’emergència que suposa. La nova variant també s’ha detectat a Hong Kong i a Botswana.

De fet, Alemanya ja s’ha pronunciat a favor de prohibir-ne les connexions aèries. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ja va assegurar dijous que està “vigilant” aquesta nova variant, que té moltes mutacions. Ja hi ha països que han reaccionat cancel·lant les connexions que arriben de la zona afectada com ara el Regne Unit, Israel, Itàlia o Singapur.

La nova variant, B.1.1.529 preocupa experts i autoritats perquè té “un gran nombre de mutacions” i per això ja està en estudi per predir si aconsegueix esquivar la protecció de les vacunes, així com el seu nivell de transmissibilitat. L’aparició d’aquesta nova variant i de noves restriccions també han afectat els mercats europeus, que pateixen fortes pèrdues.