El portal sobre els comerços més insignes de Barcelona estrena un petit documental que recull l’experiència de tres casos de comerços que hauran de deixar els locals quan s’acabi l’any, amb l’entrada en vigor de la Llei d’arrendaments urbans.  El vídeo mostra el testimoni de Musical Emporium, El Indio i el Colmado Quílez.

El projecte rutadelsemblematics.cat inclou una aplicació que permet navegar virtualment per una galeria de fotografies dels locals emblemàtics, que també es pot visitar des del web de la iniciativa. A més el Fons d’Imatges del Comerç de Catalunya ha desenvolupat una guia interactiva en forma de llibre electrònic que recull la història, l’oferta comercial i fotografies antigues i actuals dels locals.

El portal incorpora un cercador dels establiments en funció del tipus d’activitat, i en molts dels casos permet fer una visita virtual per l’interior de les botigues gràcies a la funció Street View de Google. El web, a més, incorpora un recull de postals amb fotografies d’aquests locals.