(ACN) Un any després de la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC) el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha reiterat que cancel·lar l’edició del 2020 va ser “la decisió correcta”. “Unes 100.000 persones d’uns 200 països haurien vingut a Barcelona, de manera que estem segurs que vam salvar vides cancel·lant l’esdeveniment”, ha explicat. Al mateix temps ha remarcat el seu compromís amb la celebració del congrés prevista entre el 28 de juny i l’1 de juliol. Segons ha dit, “estem preparant una fira presencial decidits, però amb cautela”.

“Presencial, però segura”

L’edició d’enguany serà en format presencial i s’exigirà als participants un test negatiu de covid-19, ja que, “els actes presencials són clau per a la recuperació, i coneixem el valor d’unir la gent. Per això, estem treballant per garantir un MWC segur el mes de juliol“. Com ha anunciat Hoffman, ara és “més important que mai” que la GSMA ajudi a agrupar la indústria i contribuir a la recuperació financera mundial. També ha avançat que enguany el lema serà “Connected impact“, perquè la pandèmia ha demostrat “com d’important és la connexió”, ha conclòs.

Una edició encoratjadora per a hotelers i restauradors

També fa un any que, de cop, els sectors de l’hostaleria i la restauració van veure com se’ls capgiraven totes les previsions. Ara, però, tot i que temen un ajornament de la fira que “allunyi la llum al final del túnel”, esperen que l’edició del 2021 reverteixi la crisi i els permeti dir al món que “es pot tornar a Barcelona a fer negocis”.

Amb un impacte previst de 500 milions d’euros en l’economia, la del 2020 havia de ser una edició del Mobile centrada en el 5G i preveia batre tots els rècords d’assistència. Tot i que les previsions de l’edició per al 2021 són més modestes, per ara, un 80 % dels exhibidors ja han confirmat que tornaran a Barcelona.