Aquest dijous ha estat un dia de reunions consecutives entre la direcció i els treballadors de Nissan i les administracions. Sindicats i directius de l’automobilística a la Zona Franca s’han reunit a les 15h amb el secretari general d’Indústria, Raúl Blanco, i la directora general d’Indústria de la Generalitat, Matilde Vilarroya, per estudiar les possibles opcions de reindustrialització.

Ha estat en aquesta reunió, que s’ha allargat durant prop de tres hores, que el govern espanyol ha demanat a Nissan que ajorni el tancament de les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca. I ha insistit que és necessari prorrogar la decisió “com a mínim fins al desembre del 2021”, segons han explicat fonts del ministeri d’Indústria a l’ACN, per donar marge a l’estat per trobar alternatives que mantinguin l’ocupació en aquestes fàbriques. La intenció inicial de la multinacional japonesa era tancar el desembre del 2020, tot i que

La direcció de Nissan i el comitè d’empresa s’han reunit aquest dijous telemàticament amb representants del Ministeri d’Indústria i del Departament d’Empresa durant prop de tres hores per estudiar opcions de reindustrialització per unes instal·lacions que la multinacional japonesa va afirmar que volia tancar el desembre del 2020, tot i que fa només una setmana van obrir la porta a ajornar el tancament fins el juny del 2021.

Reunió de mediació per l’ERO durant tot el dia

En paral·lel, aquest dijous també ha tingut lloc l’última reunió del període de consultes de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de Nissan, amb la participació de la direcció, treballadors i representants del Departament de Treball. Una reunió que s’ha allargat durant tot el matí i que s’ha interromput entre les 15 i les 18 h per la cita amb Indústria, i que després s’ha reprès.

La darrera proposta que la direcció de Nissan ha fet als treballadors és la d’ajornar el tancament de les tres plantes que té a Catalunya més enllà del mes de juny de l’any vinent sempre que es gestioni l’excedent de personal i hi hagi un acord entre totes les parts. Aquesta proposta s’ha fet en el marc de la sisena reunió de mediació entre els sindicats i la direcció de la multinacional automobilística. Per la seva banda, els treballadors mantenen que per negociar mesures concretes primer cal que l’empresa retiri l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) presentat per la companyia.

Un dels objectius de Nissan és que l’acord entre les parts inclogui el reinici de la producció a les plantes de la Zona Franca, Montcada i Sant Andreu després de l’aturada de l’estiu. Actualment la plantilla està en vaga des de fa 86 dies per protestar per la decisió de la multinacional de marxar de Catalunya.