Els sis restaurants que actualment hi ha al moll de Gregal serviran l’últim àpat aquest diumenge al migdia. Les obres per a la transformació del Port Olímpic els farà abaixar la persiana a partir del vespre per deixar pas a un espai gastronòmic que s’estrenarà el 2024, coincidint amb la Copa Amèrica 2024 de vela a Barcelona.

Abans de tancar, els restauradors s’han volgut acomiadar dels clients i ho han fet amb una barreja de sentiments: “Avui és un dia trist perquè s’acaba una etapa de 30 anys, però sabem que la nova etapa serà il·lusionant i val la pena”.

Repàs dels 30 anys de feina al Port Olímpic

Pels restaurants del Port Olímpic hi han passat polítics, esportistes com Pau Gasol o humoristes com Andreu Buenafuente. Abans de servir l’últim dinar, en Mario i en Toni, dos treballadors de la Taberna Gallega de Marcos, recordaven tots els clients que han passat pel restaurant des de que van obrir ara fa 30 anys, coincidint amb els Jocs Olímpics.

restauradors port omplic

Quatre dels sis locals formaran part de la nova proposta

L’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa un concurs públic per escollir nou dels 11 restaurants que formaran part de la nova oferta gastronòmica del port. Dins de la llista definitiva hi ha quatre dels sis locals afectats pel tancament d’aquest 8 de gener: La FondaLa Barca del Salamanca, El Cangrejo Loco i la Taberna Gallega de Marcos. Els dos restaurants que abaixaran la persiana definitivament en aquest punt del litoral són el Tocca Ristorante i l’Empire.

El 20 % d’espais de restauració que queden s’adjudicaran durant el primer trimestre del 2023. En aquest període també s’obrirà el concurs que determinarà com seran els tres establiments gurmet.

Una oferta diversa, sostenible i saludable

L’Ajuntament de Barcelona assegura que l’elecció dels restaurants inclosos en la nova proposta ha tingut en compte factors com la qualitat, la diversitat i el compromís amb l’alimentació sostenible i saludable. Per ara, encara s’ha de definir la identitat de dos dels espais disponibles dins el nou projecte, que també inclourà tres espais gurmet que completaran el Balcó Gastronòmic.