Foto: Jan Tellez (ACN)

(ACN) La UGT enllesteix una denúncia contra grans empreses que han incomplert el pacte d’obertura dels comerços els diumenges i festius a Barcelona. En concret, el sindicat emprendrà accions legals en un jutjat social contra el grup Inditex, propietari de marques com Zara, Massimo Dutti o Bershka, entre altres, Fnac, Uniqlo, Adidas, Footlocker, Caprabo i Party Fiesta. La UGT assenyala que aquestes companyies han vulnerat la condició de voluntarietat del pacte, la compensació en dissabtes i la contractació. De fet, el sindicat ja va denunciar la situació a Inspecció de Treball fa un parell de mesos i va instar a l’Ajuntament de Barcelona a garantir el compliment de l’acord.

“Et veus obligat a treballar els diumenges perquè t’ho posen a la planificació i no tens més opció”
Després de detectar-hi diversos incompliments, l’UGT anuncia que denunciarà l’acord al jutjat social per tal d’invalidar-lo

Pendents de la comissió de seguiment

Aquest diumenge 11 de setembre va ser el darrer que, tal com estipulava el pacte, els comerços tenien permès obrir. Per ara les parts signants, patronals, entitats de comerciants i els sindicats CCOO i UGT, estan pendents d’una reunió de la comissió de seguiment, que avaluarà el compliment de l’acord des que es va posar en marxa, a mitjans de maig. La trobada estava prevista, en principi, per la setmana passada, però es va ajornar i, de moment, se’n desconeix la nova data. La UGT ja va anunciar a finals d’agost que, si s’incomplia l’acord, se’n desvincularia.