botigues obertes festius

La UGT denuncia que almenys vuit empreses vulneren els drets laborals dels treballadors amb l’obertura comercial en diumenge, permesa a les zones considerades turístiques de la ciutat fins al 15 de setembre. Per això, el sindicat s’ha reunit amb representants d’ERC i han exigit conjuntament a l’Ajuntament i a les patronals que vetllin pels drets dels treballadors.

En un comunicat conjunt, ERC i la UGT remarquen que les “grans empreses del sector de comerç” estan incomplint l’acord assolit entre el govern municipal i les patronals. Denuncien que no respecten “grans aspectes” com la voluntarietat, la compensació en dissabtes i la contractació. En concret, les empreses a qui assenyala la UGT són Uniqlo, Foot Locker, Adidas, Massimo Dutti, Zara, Celio i FNAC. També Eroski, encara que en aquest cas matisen que la companyia està en negociació sobre un dels tres aspectes laborals que surten a l’acord.

ERC portarà la situació al ple de l’Ajuntament

Després de la reunió entre el secretari general de la FeSMC-UGT de Catalunya, Óscar López, i el regidor d’ERC, Jordi Castellana, el partit ha anunciat que traslladaran la situació al ple de l’Ajuntament. En concret, ho farà amb una doble pregunta en què interpel·larà el govern municipal. D’una banda, vol saber quines mesures tenen previstes per garantir el compliment de les condicions laborals pactades. De l’altra, es pregunta com s’actuarà veient els incompliments.

ERC va ser l’únic grup que no va donar suport a la mesura que permet obrir tots els diumenges d’estiu en determinades zones de la ciutat, les considerades turístiques. Precisament, afirmen que ho van fer “per les possibles conseqüències que podria tenir en el comerç de proximitat i en les condicions laborals”.