Agents Cívics a la Boqueria

La secció sindical de la UGT a Barcelona Serveis Municipals (B: SM) ha proposat a l’Ajuntament que incorpori els agents cívics que té en plantilla a un futur equip de suport a la Guàrdia Urbana. Cal recordar, que la Carta Municipal permetria crear un cos auxiliar de la Guàrdia Urbana. Aquests haurien de portar a terme tasques més senzilles de mobilitat, trànsit o incivisme que actualment estan assumint agents de la policia.

Unes tasques similars a les que estan fent actualment, que tenen la missió d’informar de la normativa de convivència, sensibilitzar i promoure actituds cíviques en aquells llocs de la ciutat amb forta presència turística.

A través, d’un comunicat UGT ha assegurat “que no hi ha cap altre col·lectiu que per experiència i qualitat estigui més preparat”, així sí, des del sindicat afirmen que caldrà delimitar les seves funcions i reglamentar les normatives. A més, afirmen que si passen a fer aquestes feines, aconseguiran “estabilitzar la temporalitat contractual d’aquest i altres serveis que ofereix B: SM”.