Turistes arribant a l'aeroport

Aquest dilluns, 7 de juny, Espanya rep els primers turistes internacionals després de més d’un any de pandèmia. Hauran d’estar immunitzats, però, amb la pauta completa d’algun dels vaccins aprovats per l’EMA o reconeguts per l’OMS. Un altre dels requisits és que hagin rebut el tractament complet, com a mínim, 14 dies abans de l’arribada al país.

Amb aquesta obertura als turistes, Espanya posa a prova el certificat verd digital. Amb aquesta acció, s’avança tres setmanes a la posada en marxa del certificat digital europeu, que estarà operatiu a partir de l’1 de juliol. El certificat verd és un codi QR mitjançant el qual es declara que el turista no té la covid-19 perquè està vacunat, ha passat la malaltia o presenta una PCR negativa.

Per ara, queden excloses les persones procedents del Brasil, l’Índia i Sud-àfrica, que encara no podran viatjar a territori espanyol per l’alta incidència de les variants de la covid-19.

Formulari de control sanitari

Els visitants internacionals que arribin per via aèria o marítima hauran de complimentar un formulari de control sanitari. Estarà disponible al web o a l’aplicació Spain Travel Health. Aquest formulari té com a objectiu “adaptar-se a la localització d’aquells passatgers sobre els quals s’hagi d’aplicar mesures de traçabilitat, així com la inclusió en el procediment de control de la certificació de vacunació, prova diagnòstica i recuperació que puguin presentar els viatgers”.

Terminal 2 Aeroport

En el cas de fronteres terrestres, totes les persones majors de sis anys procedents de països o zones de risc que arribin a Espanya hauran de disposar d’alguna de les certificacions anunciades al BOE, com el certificat de vacunació o de recuperació.