Turisme de Barcelona ha guardonat el Museu Marítim, el Palau de la Música, Yurbban Hotels o el CosmoCaixa com les empreses del sector que fan una gestió més sostenible. Aquesta és la tercera edició dels Premis Barcelona Suistainable Tourism, uns guardons que volen impulsar les bones pràctiques en l’àmbit turístic i reconèixer l’esforç de les empreses per garantir la sostenibilitat ambiental, cultural, social i d’accessibilitat.

Premi a la bona pràctica social

El Museu Marítim ha estat distingit amb el Premi a la Bona Pràctica Social pel programa ‘Catalunya a través. La vela com a escola de vida’. Aquesta iniciativa va adreçada a joves amb pocs recursos i pretén enfortir la seva confiança i transmetre’ls valors com la solidaritat o el treball en equip mitjançant una travessa per la costa catalana.

En aquesta categoria, han quedat finalistes l’òptica Etnia i l’Hotel Hilton Diagonal Mar pel projecte d’òptiques solidàries i d’inclusió de persones refugiades, respectivament.

Premi d’accessibilitat

Turisme de Barcelona ha reconegut l’esforç del Palau de la Música per garantir l’accessibilitat tant en les visites guiades com en totes les activitats que programa. Per endur-se aquest guardó, el Palau ha hagut de competir amb l’empresa BCN4All.

Premi a la sostenibilitat del patrimoni cultural i  natural

Yurbba Hotels ha rebut el premi a la sostenibilitat del patrimoni cultural , natural i de les tradicions. Ho ha fet pel projecte Live as a native, una iniciativa que vol fer viure al turista les nostres tradicions i la cultura d’una forma sostenible. En aquesta mateixa categoria, ha quedat finalista la proposta Slow Barcelona Cultural Services de l’empresa Icono Barcelona Cultural Services per la seva iniciativa de turisme allunyat de les masses i proper al patrimoni i les tradicions locals.

Premi a la sostenibilitat mediambiental

Turisme de Barcelona ha destacat la tasca que fa el CosmoCaixa de Barcelona amb el premi a la sostenibilitat mediambiental. El jurat del guardó ha valorat diferents iniciatives de la Fundació la Caixa, com ara la producció d’energia renovable per l’autoconsum a través de panells fotovoltaics, o la instal·lació de sistemes eficients de gestió de l’aigua. També ha optat al guardó el bosc educatiu del Circuit de Barcelona.