(Agències/redacció) El Consorci de Turisme de Barcelona ha anunciat aquest dimecres la destitució de la directora general, Marian Muro, i que ha iniciat els tràmits per substituir-la i contractar un altre responsable. Turisme de Barcelona ho ha fet públic a través d’un comunicat en què no s’expliciten els motius d’aquest acomiadament, però sí que afirmen que volen “obrir una nova etapa per fer front els nous reptes de la ciutat”. Muro ha ocupat el càrrec durant dos anys, des de principis del 2020.

El comunicat també subratlla que “Turisme de Barcelona no és aliè a l’escenari actual” i que en aquesta nova etapa volen donar impuls a l’estratègia digital, reforçar la presència internacional i obrir nous canals de comercialització. També remarquen que volen reforçant els vincles i les complicitats amb el teixit associatiu i els barcelonins.

Turisme de Barcelona ha convocat per a aquest divendres, 23 de setembre, el Comitè Executiu com a pas previ a la convocatòria del consell general de la setmana que ve. La destitució de Muro —que se li va comunicar aquest dimarts— serà l’únic punt de l’ordre del dia de la reunió.

Muro va substituir en el càrrec Joan Torrella. Advocada especialitzada en turisme, havia estat anteriorment directora general de Turisme de la Generalitat entre el 2011 i el 2016. Des del 2016 ha estat la directora del Grup Julià a Espanya i entre el 1996 i el 2011 va ser gerent de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges