Nou Barris ha estat l’escenari per fer una anàlisi amb experts de les claus per la recuperació econòmica després de la pandèmia. El primer Fòrum Nou Barris s’ha celebrat a la Casa de l’Aigua com una clara aposta per portar el debat econòmic a un dels districtes de la ciutat amb la renda més baixa. “Ens va semblar rellevant que aquests espais en què es discuteix l’economia i les tendències dels sectors se situïn també en aquest districte”, explica Xavier Marcé, regidor de Nou Barris. La cita ha aplegat experts de l’Institut Cerdà, el Foment del Treball, el Cercle d’Economia, la Cambra de Comerç i el Col·legi d’Economistes. El diàleg sobre l’impuls econòmic inclou, també, el teixit econòmic i empresarial de Nou Barris.

“Demanar als experts en economia que surtin de la zona de confort”

En aquest sentit, el regidor ha remarcat que demanar a tots aquest experts sobre economia i comerç que surtin de la “seva zona de confort” per fer les seves reflexions a Nou Barris té “un gran valor referencial”. “El mateix context els convida a fer-ho des d’una perspectiva que té en compte una part de l’economia que a vegades oblidem, que és la proximitat, el territori… és un aterratge a la microeconomia“, afegeix Marcé.

Un dels participants al debat ha estat Javier Faus, president del Cercle d’Economia, que ha valorat les oportunitats de Nou Barris. “Hem trepitjat el districte, coneixem una mica els seus problemes, els seus reptes, però també les seves oportunitats. És un territori amb moltes oportunitats”, ha explicat Faus en una de les taules rodones que ha acollit el Fòrum Nou Barris. “La sort que teniu és que el barri està connectat amb el centre de Barcelona i a la ciutat li interessa aglutinar el que té més a prop“, ha afegit Carles Puig, degà electe del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Una segona jornada amb representants econòmics i socials locals

El proper 18 i 19 de novembre el districte de Nou Barris acollirà les II Jornades de desenvolupament econòmic local de Nou Barris. L’any passat ja es van recollir reflexions i propostes dels diferents agents del territori que van contribuir a l’elaboració del nou Pla de Desenvolupament Econòmic del Districte 2021-2024.

La primera sessió, la del dia 18, tractarà sobre els factors que articulen una economia local i, la segona, el dia 19, en format de sessió de treball, sobre el desenvolupament local des de l’Economia Social i Solidària.

Enguany aquestes jornades amb agents locals tindran representants del teixit econòmic, empresarial i comercial del districte per tal de compartir les principals idees sorgides avui i buscar punts en comú que treballin per una recuperació econòmica local en clau global.