Veïns de Ciutat Vella s’han concentrat des de primera hora d’aquest divendres per aturar tres desnonaments previstos en un mateix carrer de només 100 metres, el carrer del Portal Nou, al barri de Sant Pere i Santa Caterina. Finalment els llançaments han quedat paralitzats. El Sindicat d’Habitatge del Casc Antic havia convocat una concentració a partir de les 8 h.

El sindicat ha explicat que en els dos primers casos als pisos hi viuen dues famílies amb menors. Un dels habitatges és propietat d’un particular (que segons afirmen té més pisos a la ciutat) i l’altre és propietat d’un fons d’inversió. Han quedat aturats per “manca d’efectius policials”. En el tercer cas hi viu un jove sol i l’habitatge és propietat d’un particular, que segons el sindicat, té 50 pisos més a Barcelona. El llançament s’ha ajornat fins a l’11 de gener.

Dues famílies tenen menors a càrrec i l’altre és un jove malalt

Dels tres desnonaments previstos aquest divendres, un és el de l‘Izza i la seva filla de 14 anys; un altre, de la Hanna i les seves tres filles petites i, el tercer, el del Hakim, un jove malalt i sense recursos, segons explica el Sindicat. L’entitat denuncia que aquests desnonaments són només un exemple molt clar de la “situació extrema” que viuen molts veïns dels barris de la ciutat. “Veiem com cada cop més rendistes, bancs i fons voltors estan collant i empenyent sectors més grans de la classe treballadora a ser desnonats o a viure amb aquesta amenaça permanentment”, afirmen.