La periodista Maria Cinta Méndez ens parla al programa ‘reset’, de betevé, d’una cooperativa que busca treballadors. Es tracta de Suara, que gestiona serveis públics vinculats a l’atenció a les persones.

Amb gairebé 40 anys d’experiència i prop de 44.000 professionals, Suara és una cooperativa de treball i d’iniciativa social sense ànim de lucre amb seu al barri del Poblenou. Es dedica a la gestió d’equipaments d’atenció a la infància i a la gent gran.

Perfils demandats

La tècnica de desenvolupament i talent de Suara, Clara Fuentes, diu que estan buscant algú amb “un perfil d’educador social per un pis de joves a Terrassa“, que serà responsable de dur a terme un “programa d’inserció laboral“. També necessiten contractar infermers o infermeres. Segons Fuentes, a les seves ofertes, “s’hi detallen molt bé els requisits, les funcions i el salari” perquè la gent pugui decidir si vol optar-hi.

A la pàgina web de Suara hi ha diverses ofertes de feina.

Dificultats per trobar gent

La pandèmia ha fet més difícil la contractació de personal. D’una banda, perquè no s’han obert noves instal·lacions ni equipaments. I, de l’altra, per “la por“, segons ha explicat la tècnica de desenvolupament i talent de Suara. Tot i això, la Clara Fuentes assegura que la gent tenia “interès” en treballar i que han tingut una “molt bona resposta“, sobretot per part de persones joves, que hi han vist una manera de posar el seu granet de sorra a la “situació social”.

Ens ha costat trobar treballadors per la por a la situació, la gent tenia molt d’interès en treballar, però tenia un cert respecte”
Clara Fuentes, tècnica de desenvolupament i talent de Suara

Els valors, per davant de l’experiència

Més enllà de l’experiència o dels coneixements, el que té més en compte Suara a l’hora de buscar treballadors són els seus “valors“. En aquest sentit, la Clara Fuentes subratlla la importància de la “motivació” i la “implicació” dels candidats. Així mateix, recomana que només s’opti a una oferta quan es té la formació requerida per evitar la “frustració” dels aspirants.