La periodista Maria Cinta Méndez ens presenta al programa ‘reset’, de betevé, una empresa emergent (o “start-up”) que, fins i tot, ha sortit reforçada per la pandèmia. L’empresa, que es diu Rokubun, es dedica a les tecnologies de navegació per satèl·lit i busca incorporar nous treballadors.

El director i cofundador de Rokubun, Xavier Banqué, ha explicat que actualment l’empresa es troba “en procés d’expansió“, malgrat les “dificultats” que comporta la situació actual de pandèmia. Sobretot, diu, pel que fa a la “construcció i cohesió” de l’equip.

Quins perfils busquen?

Rokubun preveu créixer de 10 a 15 treballadors a mitjà termini, però ara mateix té “tres posicions obertes“, segons Banqué. Dues són “de caràcter tecnològic“: una d’enginyer de navegació júnior i un altre de sènior. Pel que fa al primer, el Xavier pensa en algú “titulat fa poc o amb dos anys d’experiència com a màxim” i amb “interès i alguns coneixements sobre navegació per satèl·lit“. Mentre que el segon ha de ser algú amb “un doctorat i experiència contrastada en recerca internacional”.

També estan buscant “un perfil mig sènior en l’àmbit del negoci” que s’encarregarà de l’àrea de marquèting del servei al núvol per fer “un llançament comercial potent“. Per aquesta posició Banqué pensa en algú “amb estudis de negoci: un MBA, un ADE o gent amb estudis de màrqueting digital“.

L’actitud, el més important

És molt satisfactori poder contractar gent“, exclama en Xavier, que anima “els tecnòlegs amb inquietud i gent del negoci amb ganes d’acceptar nous reptes” a enviar-los el currículum. A l’hora de decidir a qui es contracta, el director de Rokubun té clar que “és molt més important l’actitud, la motivació i la responsabilitat, que no pas els coneixements” perquè aquests “s’adquireixen”, mentre que “la manera de ser o la tens o no la tens“.