Protesta treballadors subcontractats Pedrera

Els treballadors subcontractats de la Pedrera han decidit suspendre temporalment la vaga iniciada dilluns. Segons informa el sindicat Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) en un comunicat, l’empresa i la Fundació Catalunya la Pedrera han accedit a aprovar algunes de les reivindicacions de la plantilla.

La proposta de l’empresa

Un dels punts del conflicte laboral eren les jornades laborals, que segons els treballadors sovint arribaven a les onze hores. L’empresa s’ha compromès a eliminar-les així com també a convertir els contractes temporals en indefinits, elaborar calendaris de feina anuals o renunciar a les hores que havia exigit als treballadors per compensar el complement dels ERTO.

Més protestes a partir del 17 d’agost

El comitè de vaga s’ha mostrat escèptic amb la proposta, tot i que ha valorat positivament alguns aspectes i per això han decidit suspendre temporalment la protesta a partir de dimecres. El 17 d’agost es reprendrà la vaga si l’empresa no resol la resta de demandes pendents. A més també anuncien que en cas d’haver-hi represàlies contra algun dels treballadors, la plantilla tornarà immediatament al carrer.