Protesta treballadors subcontractats Pedrera

El personal del servei educatiu i d’atenció al visitant subcontractat per la Pedrera ha començat aquest dilluns una vaga indefinida. El sindicat Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) denuncia que la plantilla té unes “condicions d’extrema precarietat” i reclama a l’empresa la conversió dels contractes temporals en frau de llei a indefinits, el reconeixement de la categoria d’informador i un calendari laboral anual.

Els motius de l’aturada

El moviment sindical informa en un comunicat que els treballadors subcontractats han de fer jornades laborals d’onze hores i que l’empresa ha obligat a la plantilla a tornar el complement salarial que van rebre durant l’ERTO en forma d’hores. A més, assegura que aquesta part del personal no disposa dels 14 dies festius anuals ni de vacances remunerades. Segons el text, els treballadors tampoc no tenen un calendari anual com estableix el conveni i la companyia modifica els horaris fins i tot unes quantes vegades al mes.

Negociacions en punt mort

El comitè de vaga afirma que abans de l’aturada han mantingut fins a tres reunions amb l’empresa i en cap els han fet una proposta per resoldre els problemes que denuncien els treballadors. Segons els representants sindicals “s’han limitat a negar que els problemes existissin”.

L’exemple d’altres museus

Els treballadors de la Pedrera volen seguir l’exemple d’altres equipaments culturals de la ciutat, que a través de seccions sindicals de Solidaritat i Unitat dels Treballadors han aconseguit millores en les condicions laborals. Aquest és el cas del personal de l’Auditori, el MACBA o el Museu Picasso.