Els professionals del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida de l’Ajuntament (SARA) s’han congregat davant de la Sala Moragues d’El Born Centre de Cultura i Memòria per reivindicar unes condicions laborals més justes i igualitàries. Ja fa temps que demanen poder disposar d’unes millors condicions laborals, que això quedarà traduït, expliquen, en una atenció de millor qualitat a les víctimes. Són pocs treballadors, afirmen, i per tant s’han d’enfrontar a grans càrregues de feina i fer-ho amb un equipament molt limitat.

La ubicació de la protesta no és gratuïta, i és que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presideix un acte en aquesta sala del Born. Es tracta de l’acte de lliurament del Premi 8 de Març – Maria Aurèlia Capmany. A més, l’alcaldessa no hi va sola, l’acompanya la tinenta d’alcaldia de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, a qui més de prop toca la protesta. L’edició d’enguany premia projectes amb perspectiva de gènere i amb protagonisme femení que ajudin a desenvolupar accions ecofeministes a la ciutat. És per això que les treballadores han escollit aquest dia i aquesta ubicació: per arribar directament a l’alcaldessa i per fer-ho en aquest acte, que s’emmarca molt a prop de la protesta que les treballadores del SARA fan.

Són aquests treballadors de l’Ajuntament, la majoria dones, els que s’encarreguen de resoldre problemes relacionats amb la violència masclista o la bretxa salarial, per exemple. Es tracta d’un equipament que, segons el consistori, ha de ser indispensable a la ciutat, i que ara, segons els manifestants, no té prou recursos.

En lluita des de fa tres anys

Fa prop de tres anys que el sindicat lluita per signar un conveni que ja gaudeixen alguns departaments de l’ajuntament, però que als treballadors del SARA, encara no ha arribat. Fa un any i mig l’ajuntament va asseure’s a negociar aquest futur conveni amb el departament, però encara no s’ha arribat a un acord definitiu.