Una trentena de treballadors de l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB) han realitzat aturades de dues hores, entre les set i les nou del matí, davant de la porta número 25 del Port. Els treballadors de totes les autoritats portuàries de l’estat han estat convocats a la jornada de vaga per la decisió d’Hisenda d’invalidar l’acord del conveni que es va signar el 25 de juny de 2012 pels sindicats i el Ministeri de Foment. Aquest conveni hauria d’estar vigent fins a 2018 i afecta 480 treballadors del Port de Barcelona. A tot l’estat, el conveni s’aplica a 28 autoritats portuàries.

Els treballadors de l’APB han repartit fullets informatius entre els vehicles que accedien al recinte portuari. Novament, entre les 13 i les 15 h, hi ha hagut més aturades per part dels treballadors del torn de tarda, però sense concentracions.

José Pérez, portaveu dels treballadors, ha declarat que no entén per què no està validat el conveni si els ports estatals tenen beneficis: “Ha augmentat el volum de negoci un 43 per cent de l’any passat a aquest, i l’any passat va tancar l’exercici amb un benefici net de 200 milions d’euros.”

Les protestes del torn de matí s’han desenvolupat sense incidents. Han tingut una afectació escassa en l’operativitat del Port i només s’han format algunes cues entorn de la porta 25, la més propera a la ciutat. En conseqüència hi ha hagut alguns trams de la ronda del Litoral amb més retenció de trànsit.

Segons el delegat de CCOO a l’APB, Antonio Clar, el seguiment de la vaga ha estat d’aproximadament el 25% dels treballadors del torn de matí. Cler també ha apuntat que el nou conveni és “una pròrroga, una còpia del vigent”, que preveu que el 0,5% de la massa salarial dels empleats vagi vinculada a la productivitat. També ha explicat que “Hisenda considera que això és una desviació de la massa salarial i que per tant vulnera la legalitat, la Llei de pressupostos”.