El 31 de desembre tancaran les tres plantes que Nissan encara té a Catalunya. Segons el compromís que a l’agost van assumir empresa i treballadors, abans ja s’hauria d’haver concretat com serà el procés de reindustrialització que ha de permetre conservar els llocs de treball. El comitè d’empresa, però, ha denunciat aquest dimarts que, segons el seu parer, ni l’empresa ni les administracions estan treballant suficient per dur a terme aquest procés d’industrialització.

A l’empresa l’acusen d’inacció: “Nissan ha de garantir per tots els mitjans la continuïtat dels treballadors i participar activament en la cerca de projectes”, ha explicat Manel Sanz, membre del comitè d’empresa. Però també han retret a les administracions falta de coordinació entre si i amb l’empresa a l’hora de fer propostes atractives per a la reindustrialització.

No dubtaran a tornar a sortir al carrer

Els treballadors es reuneixen mensualment amb l’empresa en una taula de diàleg creada expressament per al procés de reindustrialització. La seva previsió és que a finals de març es tanqui el termini de recepció de propostes i que a partir de l’abril es comencin a avaluar els diferents projectes. Tot i això, temen que la inacció de la qual acusen a les altres dues parts implicades pugui fer endarrerir el procés o, fins i tot, el pugui posar en risc.

En aquest sentit, el comitè assegura que no dubtaran a tornar a les mobilitzacions al carrer, com ja van fer la primavera passada, si ho veuen necessari. Asseguren que salvar les plantes de Nissan és transcendental, no només pels seus llocs de treball, sinó pel conjunt de la indústria catalana.