(ACN) Els treballadors de Nissan no s’han presentat a la primera reunió del procés oficial de consultes per negociar el tancament de les plantes a Catalunya. El 30 de juny es va constituir la mesa de negociació per tractar l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) per a 2.500 treballadors. En un comunicat, la multinacional ha lamentat que la representació dels treballadors hagi decidit no aparèixer en aquesta taula de diàleg. De fet, el responsable de pilotar el tancament, Frank Torres, ha reiterat la importància “d’obrir un diàleg” per avançar en les negociacions.

Comença el compte enrere

A més, Torres ha recordat que “el compte enrere de 30 dies per negociar l’ERO ja ha començat”. Després de la constitució de la mesa de negociació el 30 de juny, el període de temps per presentar l’ERO va iniciar-se. Una de les propostes de l’automobilística era la d’oferir una possible continuïtat del Centre Tècnic Europeu i de l’Àrea de Compres, que donen feina a aproximadament 400 persones.

No reconeixen ni el calendari ni el període de consultes

Els representants dels treballadors asseguren que no reconeixen ni el període de consultes ni el calendari “imposat” per la directiva. Aquest dilluns, expliquen, tenien una reunió interna del comitè europeu, que també està negociant amb la multinacional els motius del tancament.