vaga neteja aeroport

(ACN) Els treballadors dels serveis de neteja de les terminals T1 i T2 de l’aeroport del Prat faran una altra jornada de vaga divendres, 3 de setembre. Denuncien que l’empresa adjudicatària, Sacyr, manté vigent un ERTO tot i la reactivació de les instal·lacions. Asseguren que això provoca una sobrecàrrega de feina al personal que no està dins l’expedient.

Comissions Obreres (CCOO) alerta en un comunicat que “Aena i Sacyr volen millorar el seu compte de resultats a costa de la salut dels treballadors i els usuaris”. Divendres, a més de la vaga, els treballadors faran una protesta a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

La vaga ja es va fer, també, el 2 i 16 de juliol, i els sindicats alerten de la “constant negativa” de l’empresa a fer una previsió de la càrrega de treball.
Segons CCOO, mantenint l’ERTO i sobrecarregant de feina el personal que continua en actiu, Sacyr i Aena mantenen “una estratègia de reducció de llocs de treball encoberta“.

Recorden que les termines ja s’han reactivat

El comitè d’empresa dels serveis de neteja ha demanat a Sacyr i Aena “una major desafecció de les persones actualment en ERTO d’acord amb la reactivació de les dues terminals de l’aeroport, que actualment estan en percentatges d’activitat superiors als de persones desafectades del total de la plantilla”.