Els treballadors dels supermercats de Glovo, conjuntament amb Comissions Obreres (CCOO), han convocat nou jornades de vaga per reclamar la millora de les condicions laborals. L’aturada tindrà lloc el 27, 28 i 29 d’agost i els dies 3, 4, 5, 10, 11 i 12 de setembre i afectarà els sis supermercats (centres de distribució) que Glovo té a Barcelona.

En un comunicat de CCOO, el sindicat assenyala que “els treballadors dels supermercats de Glovo són assalariats i estan contractats mitjançant una empresa de treball temporal“. CCOO assegura que aquesta feina té un caràcter estructural i no temporal i, per tant, no es justifica aquesta relació laboral. A més, el sindicat afegeix que “les seves condicions laborals són molt precàries, amb una llarga llista d’irregularitats”.

La vaga començarà divendres, 27 d’agost, i anirà acompanyada de mobilitzacions als sis centres afectats. A les 10 h sortiran els treballadors en vaga des de tots els centres i aniran amb bicicletes, motos i patinets fins a la seu de Glovo, on es concentraran a les 11.30 h.

Increment del valor de l’hora treballada

Entre les reivindicacions dels treballadors, hi ha l’increment del valor de l’hora treballada per donar compliment a la legalitat vigent. Asseguren que actualment el preu per hora del salari base no inclou la part proporcional de les vacances. A més, demanen un increment del valor de l’hora treballada en dies festius i diumenges. Igualment, volen un complement per treball de repartiment en dies de pluja i en horari nocturn.

Els treballadors també demanen una compensació per l’ús de vehicle propi de qualsevol mena o, alternativament, que l’empresa faciliti aquests mitjans de transport i el seu manteniment. També volen que tots els repartidors tinguin accés als locals del centre de treball, incloent-hi l’ús de lavabos, sales de descans o menjadors.

“Supermercats” amb clients virtuals

A Barcelona hi ha actualment sis Glovo Markets. CCOO explica que, en realitat, es tracta de magatzems amb treballadors que preparen la comanda que el client demana a través d’internet. Després els repartidors que es troben al carrer fan arribar la comanda al domicili del client.

El sindicat assenyala que els repartidors estan obligats a situar-se prop dels Glovo Markets perquè si no els penalitzen. Però, en canvi, denuncien que els “riders” no poden fer ús d’aquestes instal·lacions ni per anar al lavabo. A més, expliquen que això també crea conflictes amb el veïnat, perquè els repartidors han d’esperar fora sense poder entrar als locals.