Amb lemes com “Ja n’hi ha prou d’esclavatge” o “Igual treball, igual salari”, els concentrats reclamaven que les empreses multiservei, que donen feina a les cambreres dels hotels, apliquin el conveni d’hostaleria i paguin salaris dignes. Segons Esteban Casas, responsable d’aquest sector de la UGT de Catalunya, “no pot ser que s’estiguin pagant 1.000 euros per habitació d’hotel i a les cambreres els paguin 21 euros al dia o 2,5 euros per habitació. Reclamem que s’apliqui el conveni que els correspon, ja que la diferència és d’entre 600 i 800 euros“.

Coincidint amb aquesta protesta, també els treballadors de l’empresa Pansfood s’han mobilitzat a les portes del recinte firal de la Gran Via. En aquest cas, reclamen a Aena que es faci enrere en el concurs per la concessió dels locals de restauració que hi ha a l’Aeroport de Barcelona-el Prat. Per primera vegada, s’ha dividit aquesta concessió en sis lots i, segons els treballadors, això suposarà una “pèrdua de les condicions laborals, socials i econòmiques que han aconseguit al llarg de 40 anys”.

Els empleats argumenten que amb les condicions que accepta Aena hi ha locals, com els del lot 22, que per separat són “inviables” i que, en canvi, sobreviurien amb una concessió majoritària com la que té fins ara Pansfood. Per aquest motiu, han iniciat una vaga de dos dies: el primer, aquest dilluns, coincidint amb l’inici del MWC; i l’últim dia del congrés de telefonia mòbil.