El conflicte laboral del Bicing arriba a la seva fi. Els treballadors han arribat a un acord amb l’empresa i tenen el compromís de l’Ajuntament que la futura licitació del servei incorporarà una millora de les condicions laborals. Després de 15 dies de vaga durant el juliol, i d’haver mantingut en suspens la vaga total prevista per finals d’agost en espera de les negociacions, el servei ja no es veurà afectat per més aturades.

Els treballadors van fer diverses aturades parcials durant el mes de juliol, quan també es van mobilitzar en diferents ocasions per demanar millores salarials, però també d’altres aspectes de la seva feina. Empresa, Ajuntament i treballadors han arribat a un acord que inclou un augment salarial de poc més d’un 7 %, així com eliminar la doble escala salarial que afectava una quarta part de la plantilla. A més, han aconseguit un conveni col·lectiu propi i cobrar els retards de fa 15 mesos.

De fet, tot i que encara no han aconseguit una nòmina base de 1.690 euros mensuals, ja que la licitació actual no ho permet, sí que han extret aquest compromís del consistori per a futures licitacions.