Protesta Acciona davant de la planta de Nissan

(ACN) Nova mobilització dels treballadors d’Acciona per exigir la retirada de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afecta els més de 500 treballadors de l’empresa subcontractats per Nissan. Aquest dimarts, al voltant de 300 empleats han cremat pneumàtics a l’entrada de la planta de Nissan a la Zona Franca i han tallat durant uns minuts la circulació al carrer Número 3, davant l’entrada de la fàbrica.

Protesta d'Acciona

Durant la concentració, uns quants treballadors de l’automobilística també han donat suport als manifestants, aplaudint des de l’interior de la planta. De nou, els sindicats han apuntat que l’ERO és “una estratègia pactada” entre Acciona i Nissan i consideren que es tracta d’un procediment “injustificat”.

En vaga indefinida

Els treballadors d’Acciona, subcontractats per Nissan, van començar aquest dimecres una vaga indefinida després que l’empresa hagués rescindit el contracte amb l’automobilística nipona i hagués plantejat un ERO. Acciona, que té 500 empleats a l’automobilística, s’encarrega de tasques com el subministrament, l’emmagatzematge i la logística de les diferents línies de producció.

El 31 d’agost reobre la planta de Nissan

Després de tres mesos amb les línies de producció aturades, Nissan reprendrà el 31 d’agost la producció de les tres plantes de la multinacional a Catalunya. A principis d’agost la direcció de Nissan i el comitè d’empresa van acordar ajornar el tancament de la planta per al juny del 2021. A més, s’establiran mesures alternatives de treball i flexibilitat interna per evitar acomiadaments.