Treballadores de Barcelona Activa han fet una vaga aquest divendres i s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume per denunciar que l’empresa vol prescindir 158 treballadors. La protesta s’ha fet coincidir amb l’últim ple de l’Ajuntament abans de vacances. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha rebut membres del comitè d’empresa per tractar la situació.

La interrupció de la contractació d’aquestes treballadores deixarà 10.000 barcelonins sense orientació laboral, i aturarà els serveis d’ocupació de Barcelona Activa, segons Paco Sánchez, del comitè d’empresa. “Volen fer fora dones amb vint anys d’antiguitat i algunes monoparentals i altres amb reducció de jornada, treballadores en situació de vulnerabilitat“, ha denunciat Sánchez. Alerten que l’empresa podria externalitzar aquest servei d’orientació laboral i reclama que contractin aquestes 158 treballadores com a personal interí”.

Denuncien que són acomiadaments encoberts

Les vaguistes denuncien que Barcelona Activa vol fer un “acomiadament col·lectiu encobert”, mentre que l’empresa ja va assenyalar en un comunicat que treballa per “un nou model amb menys temporalitat i major estabilitat pel personal”. Les manifestants asseguren que Barcelona Activa s’acull a la Llei general de pressupostos de l’estat (LGPE), que impedeix la contractació indefinida, per no renovar la contractació de més de cent treballadors.

El comitè d’empresa recorda que fa quatre anys, Barcelona Activa tampoc no va voler fer indefinits treballadors que “encadenaven contractes en frau de llei”. Aleshores, la UGT va interposar demandes judicials i va aconseguir una resolució de la síndica de greuges de Barcelona en favor dels treballadors que van permetre estabilitzar 42 treballadors a Barcelona Activa.