La tornada a les escoles està generant una allau de dubtes relacionats amb els possibles casos de coronavirus que puguin sorgir en els centres quan comenci el curs. El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, creu que els pares d’alumnes que hagin de fer quarantena, en el cas que es detecti un cas en un centre escolar, i no puguin teletreballar haurien de rebre una ajuda. Ho ha assegurat aquest diumenge al matí en una entrevista a RAC1.

Reforma laboral per no ser acomiadat

El Homrani ha demanat al Govern espanyol que prengui mesures perquè els pares dels infants puguin absentar-se de la feina sense ser acomiadats si no poden fer teletreball. És per això que reclama que l’Estat reformi la normativa laboral ara que coincideix amb la tornada a les aules. El conseller ha avançat que la setmana vinent es reunirà amb agents socials i econòmics per estudiar què poden fer “des del seu àmbit competencial”.

El conseller creu que la gran assignatura pendent és saber “de quina manera garantim que un pare o una mare pot quedar-se a casa per cuidar del seu fill sense incomplir la normativa laboral”. A més, recorda que el Govern encara”no ha rebut una resposta de l’Estat sobre com gestionaran els subsidis” d’aquest col·lectiu.