Treballador en un comerç

El Govern espanyol va aprovar al juny prorrogar els expedients de regulació temporal d’ocupació fins al 30 de setembre i ara proposa un nou ajornament. La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha afirmat en una compareixença des del Consolat de Mar de les Illes Balears que “no té sentit dissenyar un mecanisme per deixar-lo caure al moment decisiu”.

Díaz ha llançat un missatge de tranquil·litat als empresaris i ha obert la porta a allargar-los en aquelles comunitats o sectors que estiguin més afectats per la crisi del coronavirus i ha insistit que “la clau” serà l’últim trimestre de l’any.

Treballador del sector de la restauració

Més d’un milió de treballadors en ERTO

Actualment hi ha, a Espanya, 1.150.000 treballadors en ERTO i, diàriament, es reincorporen al seu lloc de feina 18.000 professionals. Són les xifres que ha donat la ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, que no s’ha volgut posicionar sobre quants d’aquests treballadors acabaran a l’atur.

Calviño ha indicat que el turisme és un dels sectors més afectats per la pandèmia i ha assenyalat que els indicadors positius que han d’ajudar a la recuperació són “l’augment del consum d’electricitat, l’increment d’afiliats a la Seguretat Social, el ritme de sortida dels treballadors dels ERTOs i la recuperació de les vendes minoristes”.
Treballador del sector de la restauració