Comença el muntatge del mercat provisional de l’Abaceria, a Gràcia. De moment aquest dilluns s’han engegat les tasques per adequar els terrenys al passeig de Sant Joan, entre els carrers de la Indústria i Sant Antoni Maria Claret , fet que inclou el trasllat d’una pista de petanca, perquè d’aquí a aproximadament un mes es pugui engegar ja el muntatge de la carpa. A la primavera-estiu els paradistes ja s’hi podran traslladar.

mercat abaceria carpa

Uns paradistes amb ganes de traslladar-se a la carpa provisional per les males condicions -diuen- del recinte antic, amb goteres i sense aire condicionat ni calefacció.

La circulació de vehicles al passeig de Sant Joan no quedarà afectada mentre durin aquests treballs fins a la primavera i els cotxes podran circular tant en sentit ascendent com descendent. Pel que fa als vianants, s’habilitarà una zona de pas de quasi cinc metres d’amplada paral·lela a la calçada en sentit descendent, just al costat d’on s’establiran les parades exteriors del mercat.

La carpa albergarà tots els botiguers del mercat i serà un espai de 1.900 m2, amb un altell de 400 m2. S’hi instal·laran 43 establiments alimentaris a l’interior i 14 parades que no són d’alimentació a l’exterior (al cantó Llobregat), tal com passa actualment. El cost d’aquestes instal·lacions provisionals és de 3,2 milions d’euros.

Les obres del nou mercat també començaran el 2018

La carpa es construeix per acollir el mercat provisional de l’Abaceria, mentre no estiguin llestes les instal·lacions definitives del nou equipament, les obres del qual també s’iniciaran aquest any 2018. Uns treballs que, segons l’Ajuntament, duraran entre 24 i 30 mesos. El cost total de l’obra serà de 25 milions d’euros. Ara queda pendent la redacció del projecte arquitectònic del nou mercat.