Volien fer-se sentir i ho han aconseguit. Uns 80 treballadors del sector del transport de mercaderies han protestat aquest matí al Saló Internacional de la Logística i la Manutenció, on han boicotejat la inauguració en la qual participaven el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i la ministra de Foment, Ana Pastor. De fet, el personal de seguretat ha obligat Pastor a abandonar momentàniament l’acte.

Els manifestants han entrat per la força a la sala on havia d’inaugurar-se el saló amb una pancarta en què es podia llegir “El sector del transport de mercaderies, en lluita per un conveni digne”. El personal de seguretat ha intentat aturar-los i s’han viscut moments de tensió. Finalment una dotzena d’efectius dels Mossos d’Esquadra ha fet fora de la zona els manifestants. L’acte, que s’ha traslladat al Palau de Congressos per evitar noves protestes, ha començat amb retard.

Paral·lelament, els treballadors que han estat convocats pels sindicats Comissions Obreres i la Unió General de Treballadors han continuat al recinte on se celebra la fira, on han cridat consignes demanant un treball digne. Segons els sindicats majoritaris, el conveni va caducar el desembre de 2010 i, durant els darrers dos anys, les patronals Associació Catalana d’Empreses de Transport de Mercaderies (ACET) i Federació Catalana de Transports de Barcelona (Transcalit), no s’han avingut a negociar. Els representants dels treballadors denuncien que la patronal està esperant que amb la reforma laboral aprovada pel govern del PP, el conveni perdi vigència el proper 8 de juliol i el sector quedi sense regulació, un risc que corren milers de treballadors d’altres àmbits de Catalunya, tal com han denunciat els sindicats. Els treballadors del transport de mercaderies ja es van fer sentir amb diverses protestes a la ciutat el mes de març passat.