L’Associació General d’Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya ha assegurat que l’afectació de les mercaderies per carretera des de la península cap a Europa és total, a conseqüència del bloqueig de Tsunami Democràtic, per bé que al Port no s’està notantCarles Folchi, secretari general, ha explicat que han demanat en diverses ocasions al Ministeri de Foment, el Departament de Territori i a Trànsit que es prenguin mesures perquè els transportistes puguin fer la seva feina i s’atengui el dret a la lliure circulació de persones i mercaderies. 

Folchi ha explicat a betevé que s’hauria de fer compatible el dret de manifestació amb la circulació de vehicles. Afirma que estan en contra de les protestes sorpresa, perquè no els permet planificar les alternatives. Diu que si s’hagués anunciat la convocatòria dies abans, el col·lectiu de transportistes hauria planificat la feina per a aquesta setmana d’una altra manera.

Els transportistes alerten que les mobilitzacions posen en perill l’exportació diària de més de 20.000 tones de mercaderies a la resta de la Unió Europea.