Membres dels sindicats s'afanyaven a repartir el merxandatge minuts abans de començar la marxa. A les solapes dels manifestants, adhesius i xapes de tota mena, però en destacava una per sobre de les altres... Un eslògan explícit per dir no a l'ampliació de l'edat legal de jubilació als 67 anys. JOAN CARLES GALLEGO, secretari general de CCOO a Catalunya Els convocants demanen que es millori el sistema de finançament de les pensions, amb un increment del salari mínim interprofessional. La manifestació, que ha transcorregut sense incidents, ha rebut crítiques d'alguns sectors que l'han titllat de preventiva, ja que la reforma de les pensions, de moment, només és una proposta. Una acusació a la qual els sindicats han respost així... JOSEP MARIA ÁLVAREZ, secretari general de la UGT de Catalunya Les mobilitzacions també s'han celebrat simultàniament a d'altres ciutats catalanes i de la resta de l'Estat.

Entre 10.000 i 50.000 persones, segons qui les compti, s’han manifestat aquest vespre al llarg de la via Laietana contra la reforma del sistema de pensions i l’endarreriment de l’edat de jubilació fins als 67 anys. Els líders de CCOO i UGT han dit que calia donar “un toc d’atenció” al Govern espanyol per frenar les seves darreres propostes.

CCOO i UGT diuen que 50.000 persones s’han manifestat aquest vespre a Barcelona, però la Guàrdia Urbana xifra la concentració en 10.000 persones.

A més dels sindicats, també s’han afegit a la mobilització més d’un centenar d’entitats i organitzacions com la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), la Federació d’Entitats Llatinoamericanes (Fedelatina), la Unió de Pagesos o la Unió de Botiguers de Catalunya.

Tots han mostrat el seu rebuig a la reforma del sistema de pensions plantejada pel govern espanyol. Els sindicats etan en contra de qualsevol mesura que suposi una reducció de la quantia de les pensions, com ara l’ampliació de 15 a 25 del nombre d’anys que es tenen en compte per calcular l’import de la pensió.