millors torrons vegans Barcelona

Els torrons són, juntament amb els polvorons o les neules, els dolços més típics de Nadal. En aquestes dates, els aparadors de les pastisseries i les botigues especialitzades s’omplen de torrons artesans per a tots els públics, i els vegans no en són una excepció. Descobreix una selecció de torrons vegans que pots trobar a les pastisseries de Barcelona aquest Nadal 2021.

La Besnéta: un torró únic de pa torrat

A la pastisseria vegana La Besnéta, a Gràcia, han preparat un torró que barreja la xocolata amb pa i oli. Si vols tastar-lo, has de saber que en preveuen fer poques unitats. “Poca oferta i de bona qualitat”, aquesta és la màxima de l’Albert, el pastisser de La Besnéta. Si aquest dolç no t’acaba de convèncer, tens altres varietats de torrons com ara el marroc, amb una barreja de tres xocolates i cacauets; el de galeta, amb dolç de llet o el de xocolata cruixent, amb trufa de llimona.

torrons vegans besneta
Selecció de torrons vegans de la pastisseria La Besnéta

Planelles Donat: el torró de Xixona també pot ser vegà

Planelles Donat fa sis generacions que elaboren torrons amb una selecció acurada de les matèries primeres. Si el que busques és un torró de Xixona apte per a vegans, pots optar per comprar el torró a la pedra de Planelles Donat. S’elabora amb un molí de pedra que va triturant ametlles torrades amb sucre, canyella i ratlladura de llimona fins a convertir-les en una crema suau. Si aquest gust no t’acaba de fer el pes, també pots tastar el torró de massapà amb festucs, fet amb farina d’ametlla i festucs, o la nova gamma de cremes de fruites seques torrades i sense sucre, pensades per a vegans.

La Cantonada: un torró veggie i amb forma de fuet

Aquest Nadal, el forn La Cantonada s’ha proposat fer un torró vegà ben original. Es tracta d’un torró amb forma fuet 100 % vegà, elaborat amb xocolata negra, avellanes torrades i sucre. És el producte estrella de La Cantonada, que també t’ofereix fuets de xocolata amb llet, formatges de xocolata o mortadel·les d’allò més dolces. Això sí, en aquests casos, no són aptes per a vegans.

torrons vegans
Proposta de torró vegà amb forma de fuet del forn La Cantonada

La Campana: un clàssic, el torró de xocolata també en versió vegana

Parlar de La Campana és parlar de tradició en la fabricació de torrons. Fa més de 190 anys que elaboren aquests dolços nadalencs. Si aquest Nadal vols apostar per un torró típic i veggie, pots escollir també el de xocolata negra amb fruites seques de La Campana. El fan amb ametlla marcona o amb avellanes. També pots optar pel torró tou, semblant al de Xixona però completament vegà perquè no porta mel, o el de massapà elaborat amb sucre i ametlles. A més, aquest any han preparat una novetat: polvorons vegans fets amb oli d’oliva.