La flexibilització del Procicat, que aquesta setmana ha permès a bars i restaurants obrir de forma ininterrompuda de 7.30 a les 17 h, ha suposat un respir per als establiments dedicats principalment a servir esmorzars i berenars, com la Granja Dulcinea, del carrer de Petritxol, o la Granja Viader, al carrer d’en Xuclà. Ubicats en carrerons estrets on no es poden habilitar terrasses i amb l’interior limitat al 30 %, l’ampliació de l’horari d’obertura de 10.30 a 13 h ha portat més clients a tastar la xocolata amb xurros a l’interior dels locals, amb restriccions d’aforament.

Sobrevivim perquè el local és propi

En el cas de la Granja Dulcinea, present al barri del Gòtic des del 1941, les limitacions per la pandèmia els han obligat a restringir l’aforament de 150 a 40 persones, una reducció que té traducció en l’economia. L’encarregat del local Eduard Cabestany explica que ha pogut sobreviure perquè el local el tenen en propietat.

Això d’emportar és una cosa amb la qual hem pogut subsistir el desembre d’aquella manera, però la gent el que vol és seure i gaudir
Eduard Cabestany, encarregat de la Dulcinea
Xurros de la Granja Dulcinea

Tenim nou de 10 treballadors en ERTO

La Granja Viader, que recentment va celebrar el 125è aniversari, s’ha vist especialment afectada per les restriccions. Tampoc no tenen espai per habilitar una terrassa i, a més, no serveixen dinars ni sopars. Mercè Casadamunt Viader, responsable de la granja i la quarta generació de la família en fer-se càrrec, lamenta que fins ara només podien obrir una hora per rebre clients.

La trista imatge amb les taules buides ha fet un gir i aquest dissabte han pogut omplir de clients bona part de l’establiment a mig matí.

Si la hoteleria està fotuda, jo encara estic més perjudicada perquè, com que no tinc cuina, no servim dinars
Mercè Casadamunt Viader, Granja Viader

La responsable de la granja explica que, per sort, encara conserva molts clients que hi van per comprar embotits i productes làctics. Malgrat tot, la situació continua sent molt delicada per a aquest comerç centenari, ja que tenen nou dels 10 treballadors en ERTO i tenen dificultats per assumir les despeses del lloguer.