La fira Gamelab tornarà a Barcelona després de tres anys en format virtual i recuperarà la presencialitat el 28, 29 i 30 de juny. En aquesta 17a edició hi participaran més de 100 líders europeus de la indústria del videojoc i 150 empreses i organitzacions internacionals, com Xbox, Epic Games, Tencent i Ubisoft, així com estudis d’arreu de l’estat espanyol com Mercury Steam, Digital Legends, Gameloft, Herobeat Studios i Piccolo Studio.

Durant els tres dies de la fira es programaran taules rodones i seminaris professionals, impartits per executius de gran talent provinents de les indústries local i internacional. En les diferents conferències es tractaran temes com les tendències del sector dels videojocs, el finançament de projectes i la gestió del talent i recursos humans.

Exhibició de talents locals i estudis de videojocs independents

Una de les novetats d’enguany és el Gamelab Indie Sunset, una trobada per reunir desenvolupadors, premsa, indústria i persones relacionades amb els jocs.

Tindrà lloc el 29 de juny a la tarda al Pier01 de Tech Barcelona. Hi haurà una exhibició de sis jocs independents entre els que s’hi presentin. Els finalistes seran decidits per un jurat format per Marina Díez (CEO de 3ofCupsGames i “emotional designer” a Btfcologne), Guy Richards (director d’id@Xbox), Raquel Cervantes (periodista de 3DJuegos), Caoihme Roddy (productor de Chucklefish Limited) i Eduardo Aparicio (CPO de Prismatika). La inscripció és gratuïta, però les places són limitades.

Una fira amb tres seus

El Gamelab Barcelona 2023 se celebrarà en tres seus de la ciutat de Barcelona: l’edifici MediaTIC, on es faran les activitats sobre desenvolupament d’ecosistemes, finançament, innovació i transferència de coneixement; el Palau de la Música, seu de les trobades institucionals i d’inversió, i l’edifici Barcelona Tech City, lloc de trobada per a les comunitats d’emprenedors locals.